Arhiv / Starejše objave

Premierni koncert z Božično novoletnim programom

Kulturno društvo Mešani pevski zbor LITOSTROJ pod vodstvom zborovodje KLEMNA JERINCA vabi na PREMIERNI KONCERT z Božično novoletnim programom v soboto, 16. 12. 2017 ob 18.00 uri na Osnovni šoli Hinka Smrekarja Gorazdova Ulica 16.

Gosti večera: Moški pevski zbor KUD Oton Župančič in Folklorna skupina Trzinka

Povezuje: Danica Patidel

Ustvarjalne delavnice, predstava in obisk Dedka Mraza

Zveza prijateljev mladine Ljubljana - Šiška in Društvo prijateuev mladine Ljubo Šercer, vabimo otroke in starše v sredo, 6. 12. 2017, v dvorano Četrtne skupnosti Šiška, Kebetova 1, Ljubljana ob 17.00 na ustvarjalne delavnice in ob 18.00 na ogled plesne pravljice Kdo se boji bradatega moža?


Po predstavi bo otroke pozdravil Dedek Mraz.

Ogled pravljice je brezplačen! Vljudno vabljeni!

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

Onesnaževanje livarne Litostroj

Zabeležka sestanka 5. 12.2017 - onesnaževanje livarne Litostroj, specialna livarna d.o.o.

Zabeležka sestanka - Adobe Acrobat datoteka

Razstava modulne železniške makete

V sodelovanju z lastnikoma zasebne modulne železniške makete Koseze vas v soboto, 18. novembra med 15.00 in 18.00 vabimo na srečanje ob modulni železniski maketi v merilu H0 na Osnovni šoli Koseze, Ledarska ulica 23.

S seboj lahko prinesete svoje modele tirnih vozil, da jih preizkusimo na maketi.

Kontaktna oseba je gospod Venčeslav Thaler na 031 607 872.

Vstopnine ni!

Javno naznanilo

Mestna občina Ljubljana obvešča javnost o javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Ljubljana - strateški del in dopolnjenega osnutka sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Ljubljana - izvedbeni del z Okoljskim poročilom k spremembam in dopolnitvam Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Ljubljana - strateški in izvedbeni del.

Javno naznanilo - Adobe Acrobat datoteka

Vaje za urjenje spomina in pozornosti - možganski fitnes

Brezplačna delavnica za vse generacije!

Svoje delo in spoznanja nam bo predstavila Jasmina Lambergar, mednarodna certificirana trenerka spomina.

V možganskem fitnesu je zaobjeto urjenje spomina in pozornosti, koncentracija, sproščanje in tehnike pomnjenja. Te dejavnosti pozitivno vplivajo na proces pomnjenja, ustvarjalnost, komuniciranje, počutje in vsakodnevno življenje. Za izboljšanje teh kognitivnih procesov lahko veliko storimo sami, če vemo, kako.

V SREDO, 15. NOVEMBRA 2017 OB 18. URI v prostorih ČS Šiška, Ljubeljska 19 a, Ljubljana.

Vabljeni!

Brezplačen kompost

Občanke in občane Ljubljane ter primestnih občin, kjer za ravnanje z odpadki skrbi Snaga Ljubljana, vabimo v Zbirni center Povšetova in na dvorišče Povšetove ulice 10, kjer je te dni na voljo brezplačen kompost.

Kompost, pridelan v RCERO Ljubljana, lahko občani med 14. in 28. oktobrom 2017 prevzamejo v zbirnem centru na Povšetovi ulici 2 in na dvorišču Povšetove ulice 10.

Ponj lahko v času akcije pridejo od torka do sobote od 11. do 18. ure.

Prevzem komposta v Zbirnem centru Povšetova je mogoč izključno z lastno embalažo (vedra, posode, vreče), na dvorišče Povšetove ulice 10 pa naj pridejo občani, ki želijo kompost naložiti in odpeljati z avtomobilsko prikolico.

Ponudba velja le za fizične osebe in je količinsko omejena.

Kompost prvega kakovostnega razreda pridelujemo iz ločeno zbranih bioloških odpadkov in zelenega odreza. Je stoodstotno organsko gnojilo, ki ne vsebuje kaljivih semen plevela, zato je zelo primeren za urejanje grobov, presajanje lončnic, pripravo vrtov in zasajanje dreves.

Razstava modulne železniške makete

V sodelovanju z lastnikoma zasebne modulne železniške makete Koseze vas v soboto, 23. septembra med 15.00 in 18.00 vabimo na srečanje ob modulni železniski maketi v merilu H0 na Osnovni šoli Koseze, Ledarska ulica 23.

S seboj lahko prinesete svoje modele tirnih vozil, da jih preizkusimo na maketi.

Kontaktna oseba je gospod Venčeslav Thaler na 031 607 872.

Vstopnine ni!

Poročilo s čistilne akcije TD Koseze

Prve čistilne akcije v letu 2017, ki jo je izpeljalo Turistično društvo Koseze v sklopu akcije »ZA LEPŠO LJUBLJANO 2017«, se je v četrtek, 23.marca 2017 udeležilo 24 udeležencev, večinoma članov Turističnega društva Koseze.

Zbrali smo se ob 17.00 na zbirnem mestu ob Koseškem bajerju na Kmečki poti. Najprej smo pregledali in očistili obrežje Koseškega bajerja, nato smo se podali v Koseški boršt in še globlje v gozd, ki sega od bajerja do ceste, ki povezuje Večno pot in Brdo. Med akcijo nas je obiskal tudi podžupan MOL gospod Dejan Crnek.

Skupaj smo nabrali 9 vreč mešanih odpadkov. V gozdu smo našli zavržen pomivalni stroj, alkaten cevi in akumulatorski sesalec.

Udeležencem akcije smo razdelili majice, ki jih je prispeval zavod Turizem Ljubljana. Po končani akciji smo vse udeležence akcije pogostili s prigrizkom in pijačo v bližnjem gostišču Avšič.

Zbrane odpadke smo odložili na koncu Koseške ceste poleg motela v gradnji in o lokaciji po telefonu obvestili podjetje Snaga. Akcija je bila končana ob 18.25, delavci podjetja Snaga pa so zbrane odpadke odpeljali ob 18.55.

Janez Vovko za Turistično društvo Koseze

Poročilo s prve čistilne akcije

Prve letošnje čistilne akcije, ki jo je izpeljalo Turistično društvo Koseze v sklopu akcije »ZA LEPŠO LJUBLJANO 2016«, se je v četrtek, 24.marca 2016 udeležilo 22 udeležencev, večinoma članov Turističnega društva Koseze.

Zbrali smo se ob 17.00 na zbirnem mestu ob Koseškem bajerju na Kmečki poti. Najprej smo pregledali in očistili obrežje Koseškega bajerja, nato smo se podali najprej v Koseški boršt in še globlje v gozd, ki sega od bajerja do ceste, ki povezuje Večno pot in Brdo.

Skupaj smo nabrali 14 vreč mešanih odpadkov. Na obrežju bajerja je ležala lesena paleta. V gozdu smo našli velik jogi-vzmetnico, smučko, stoječo svetilko, fotelj in hladilnik.

Za udeležence akcije smo nabavili in jim razdelili plastenke vode in sladek prigrizek ter seveda majice, ki jih je prispeval zavod Turizem Ljubljana.

Zbrane odpadke smo odložili na koncu Koseške ceste poleg motela v gradnji in o lokaciji po telefonu obvestili podjetje Snaga. Akcija je bila končana ob 18.15, delavci podjetja Snaga pa so zbrane odpadke odpeljali ob 18.45.

Četrtna skupnost Šiška

Kebetova 1
tel: (01) 515 64 65
faks: (01) 306 12 06
e-pošta: mol.siska@ljubljana.si

Uradne ure:

ponedeljek:
08.30 - 13.00

sreda:
08.30 - 12.00 in 13.00 - 17.00

petek:
08.30 - 12.00

Upravna enota Ljubljana
Izpostava Šiška

Trg prekomorskih brigad 1
tel: (01) 306 30 00
www: upravneenote.gov.si

Finančna uprava Republike Slovenije

Šmartinska 55, 1000 Ljubljana
tel: (01) 478 38 00
e-pošta: gfu.fu@gov.si