Arhiv / 2019

Razstava modulne železniške makete

V sodelovanju z lastnikoma zasebne modulne železniške makete Koseze vas v soboto, 21. decembra med 15.00 in 18.00 vabimo na srečanje ob modulni železniski maketi v merilu H0 na Osnovni šoli Koseze, Ledarska ulica 23.

Veselimo se vašega obiska, vstopnine ni!

Kontaktna oseba je gospod Venčeslav Thaler na 031 607 872.

Božično novoletni koncert

Kulturno društvo mešani pevski zbor Litostroj, Zborovodja Klemen Jerinc vabi na premierni Božično kovoletni koncert v petek, 20. 12. 2019 ob 18.00 uri v Osnovna šoli Hinka Smrekarja, Gorazdova 16.

Gosta vecera: Sorški orgličarji in Plesna skupina Dravlje.

Povezuje Mateja Cimerman

Vabljeni!

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

Društvo Senior

Prostovoljska aktivnost v decembru 2019
Letos bom jaz tvoj Božiček

Tako kot vsako leto, tudi letos, bomo prostovoljci Društva SENIOR v mesecu decembru, obiskali in obdarili tiste starejše, ki so sami in osamljeni in omejeni na svoj bivalni prostor iz različnih razlogov. Brez obiskov, kar pa v prazničnih dneh je še bolj boleče.

Potrudili se bomo, vsaj za trenutek jim polepšati vsakdan in prižgati lučko upanja, da le niso pozabljeni od sveta!

Praznično druženje za starejše

Naše, vsakoletno praznično DRUŽENJE za starejše, bo v sredo 18. 12. 2019 ob 9. uri, v prostorih Četrtne skupnosti ŠIŠKA, Trg kom. Staneta 8.

Vabljeni vsi naši člani, prijatelji in podporniki društva.

Kontakt: senior.drustvo365@gmail.com / 064 199 095.

Božično novoletni koncert Pihalnega orkestra Litostroj

Vabljeni na božično novoletni koncert Pihalnega orkestra Litostroj, ki bo v soboto 14. decembra 2019 ob 19. uri v Ljudskem domu v Šentvidu na Prušnikovi 99.

Kot vsako leto, vas bomo tudi tokrat popeljali v prednovoletni čas in vam postregli z raznoliko glasbo. Na programu bodo božično novoletni napevi, nekateri v glasbeni preobleki, ki je ne slišite vsak dan - kot na primer v swing ali reggae ritmu. Straussove polke in koračnice so obvezni del orkestrovega novoletnega programa - tokrat se bomo malo pohecali z Straussovo najznamenitejšo koračnico. Ker imamo v orkestru nekaj odličnih pevcev in pevk, ne bo manjkalo popevk in napevov iz vsega sveta - na primer z oskarjem nagrajena pesem iz filma Mambo Kings in še marsikaj drugega.

Vabljeni tudi vaši prijatelji in sorodniki.

Vstopnine ni!

Ustvarjalne delavnice, predstava in obisk Dedka Mraza

Zveza prijateljev mladine Ljubljana - Šiška in Društvo prijateuev mladine Ljubo Šercer, vabimo otroke in starše v četrtek, 5. 12. 2019, v dvorano Četrtne skupnosti Šiška, Kebetova 1, Ljubljana:

 • ob 17.00 na ustvarjalne delavnice
 • in ob 18.30 na ogled plesne pravljice.

Po predstavi bo otroke pozdravil Dedek Mraz.

Ogled pravljice je brezplačen! Vljudno vabljeni!

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

Razstava modulne železniške makete

V sodelovanju z lastnikoma zasebne modulne železniške makete Koseze vas v soboto, 16. novembra med 15.00 in 18.00 vabimo na srečanje ob modulni železniski maketi v merilu H0 na Osnovni šoli Koseze, Ledarska ulica 23.

Veselimo se vašega obiska, vstopnine ni!

Kontaktna oseba je gospod Venčeslav Thaler na 031 607 872.

Temeljni postopki oživljanja in pravilna (varna) uporaba defibrilatorja

Mestna občina Ljubljana in ČS Šiška vas vabita na delavnico "Temeljni postopki oživljanja in prikaz pravilne (varne) uporaba defibrilatorja" v četrtek, 14. novembra 2019, ob 18. uri, v prostorih OŠ Koseze, Ledarska 23, Ljubljana.

Defibrilator je naprava, s katero lahko rešimo človeku življenje ob srčnem zastoju!

Predstavili vam bomo postopke oživljanja, dejavnike tveganja srčno žilnih obolenj ter naučili, kako defibrilator pravilno (VARNO) uporabljati.

Opravljali bomo tudi brezplačne meritve krvnega tlaka, sladkorja ter holesterola.

Prosimo vas, da udeležbo sporočite na Četrtno skupnost Šiška, tel. št. 515 64 65 ali na mail mol.siska@ljubljana.si

Vstop prost, vabljeni!

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

Brezplačno predavanje in degustacija
Zdravi, prijazni do živali in okolja

Vabimo vas v sredo, 13. 11. 2019 ob 18. uri v sejno sobo ČS Šiška, Kebetova 1.

Vsi želimo biti odgovorni in dobri, tako do sebe kot tudi do drugih okoli nas. Na predavanju vam bodo predstavljene zdravstvene prednosti rastlinske prehrane ter njeno povezavo z okoljevarstvom. Dogodek je primeren za vse, ki jih zanima zdrava hrana, zaščita narave in živali ter kulinarika. Po predavanju namreč sledi zaključek s kuharskimi nasveti, brezplačnimi zloženkami s kar 28 recepti in degustacija jedi.

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

Obvestilo

Javna razgrnitev pobude in elaborata Lokacijske preveritve za del območja OPPN za dele območij urejanja Š01/2 Šiška, ŠT/I2 Obvoznica in ŠS1/6 Zgornja Šiška (za prostorski enoti PS in P6) - ID:1316.

Več o tem - Adobe Acrobat datoteka

Razstava modulne železniške makete

V sodelovanju z lastnikoma zasebne modulne železniške makete Koseze vas v soboto, 21. septembra med 15.00 in 18.00 vabimo na srečanje ob modulni železniski maketi v merilu H0 na Osnovni šoli Koseze, Ledarska ulica 23.

Veselimo se vašega obiska, vstopnine ni!

Kontaktna oseba je gospod Venčeslav Thaler na 031 607 872.

Evropski teden mobilnosti 2019

Voden sprehod od Koseškega bajerja do Kebetove 1

Četrtna skupnost ŠIŠKA v sodelovanju z društvom SENIOR, organizirata VODEN SPREHOD od KOSEŠKEGA BAJERJA do KEBETOVE 1, LJ.

ZBIRNO MESTO: KOSEŠKI BAJER / 18. 09. 2019 ob 9 uri, dopoldan.

Po sprehodu, na cilju SEDEŽ Č.S. ŠIŠKA, KEBETOVA 1, LJ. sledi delavnica za starejše GREMO PEŠ, od 10-12 ure, v organizaciji Č.S. ŠIŠKA!

UDELEŽBA JE BREZPLAČNA! VABLJENI!

Info: senior.drustvo365@gmail.com / 064 199 095

Delavnica - Gremo peš! Varno in zdravo

V okviru Evropskega tedna mobilnosti vabljeni na delavnico Gremo peš! VARNO in ZDRAVO, ki bo potekala v prostorih ČS Šiška, Kebetova 1, dvorana, Sreda, 18. 9. (10.00-12.30):

 • 10.00 – 10.10: uvodni pozdrav
 • 10.10 – 10.40: prezentacija - varnost pešcev v prometu – AVP
 • 10.40 – 11.10: prezentacija - vpliv hoje na zdravje – ZD Ljubljana
 • 11.10 – 11.30: odmor za pogostitev in razdelitev v skupine
 • 11.30 – 12.30: prikaz in vadba nordijske hoje / test stopanja 6 min.

Delavnica je namenjena dvigu ozaveščenosti o pomenu gibanja starejših. Seznanili se boste s konkretnimi nasveti za še večjo varnost pešcev v prometu ter o koristih hoje za zdravje in dobro počutje. Preizkusili se boste lahko na testu hoje in se naučili prave nordijske tehnike, podali pa boste lahko tudi svoje predloge za izboljšave pešpoti v vaši četrtni skupnosti.

Vsak udeleženec prejme tudi bon za brezplačen ogled Ljubljane z električnim vlakcem Urbanom ter praktičen odsevnik.

Število mest je omejeno zato se predhodno prijavite v Četrtni skupnosti Šiška na telefon: 01 / 515 64 65, mail: mol.siska@ljubljana.si

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

Zapora Cest

Mestna občina Ljubljana, Odbor za načrtovanje in izvedbo Evropskega tedna mobilnosti 2019, obvešča vse udeležence v prometu, da bo zaradi dogodkov v sklopu Evropskega tedna mobilnosti in Dneva brez avtomobila za ves motoriziran promet popolnoma zaprta:

 • SLOVENSKA CESTA na odseku med Šubičevo ulico in Aškerčevo cesto, od sobote, 21.9.2019 od 6:00, do nedelje, 22.9.2019 do 17:00,
 • CESTA SLOVENSKIH KMEČKIH UPOROV v nedeljo, 22.9.2019, od 6:00 do 17:00.

Prebivalce in obiskovalce Ljubljane pozivamo, da prihajate na delovno mesto in urejate druge opravke z mestnim avtobusom, s kolesom ali peš in na ta način prispevate, da bo Evropski teden mobilnosti Dan brez avtomobila dosegel svoj namen. Za razumevanje in sodelovanje se vam vnaprej zahvaljujemo.

Obvestilo - Adobe Acrobat datoteka

Društvo Senior

Brezplačna predavanja in tečaji

Društvo Senior vabi na brezplačna predavanja in tečaje.

 • Urjenje spomina - tehnike pomnenja
  Jesenkova 1, vsak ponedeljek od 9 -1 1 ure
 • Uporaba tehnik pomnenja pri učenju tujih jezikov - Angleščina
  Trg kom. Staneta 8, vsako sredo od 9 - 11 ure

Kontakt: senior.drustvo365@gmail.com / 064 199 095.

Vabljeni!

Komarjeva nedelja

Obveščamo vas, da bo Turistično društvo Šiška v sodelovanju s partnerji Turistične kulinarične poti po Spodnji Šiški (Pivovarna Union Experience, Lepa Žoga, Radha Govinda restavracija, Cvetličarna Klivija, Atmarama, Hrana za življenje, KuchaMadre/Food for Life Global, Župnijo Šiška, Mandala Restavracijo, Gasilci PDG Spodnja Šiška, mnogimi prostovoljci in mladinsko sekcijo TD Šiška & partnerskimi organizacijami) organiziralo s podporo Turizem Ljubljana in Turistične zveze Slovenija tradicionalno KOMARJEVO NEDELJO.

Stara cerkev, Spodnja Šiška (Cerkev sv. Jerneja, Ljubljana), petindvajseti avgust 2019, začetek ob 10h - zaključek ob 17h.

Letos bomo obeležili 20. obletnico - 1999 - 2019

Več na facebook.com/TurizemSiska

Vljudno vabljeni,
Turistično društvo Šiška

Poletje v Šiški 2019
na letnem vrtu Kavarne Kino Šiška

Obveščamo vas, da se bodo v organizaciji in izvedbi Centra urbane kulture Kino Šiška v letošnjem poletnem času v spodaj navedenih terminih na letnem vrtu Kavarne Kino Šiška med 20. in 22. uro odvijali koncerti glasbenih skupin:

 • 3. 7. - Dramas
 • 13. 7. - Kezz
 • 27. 7. - Marey
 • 31. 7. - Viah
 • 10. 8. - Ba:zel
 • 28. 8. - The Devil's Trade

Za razumevanje se vam že vnaprej zahvaljujemo.

Vljudno vabljeni!

Pisarna Službe za lokalno samoupravo bo 28. junija zaprta

Obveščamo vas, da bo v petek, 28. junija 2019, zaprta pisarna Službe za lokalno samoupravo na Kebetovi 1.

Za razumevanje se vam zahvaljujemo!

Zbiranje hrane in higienskih pripomočkov

Prostovoljke krajevnega odbora RDEČEGA KRIŽA (KORK) Ljubo Šercer, bomo v dvorani Četrtne skupnosti Šiška, Kebetova l, Ljubljana, v torek, 18.6. in v sredo, 19.6. 2019 od 11. do 18. ure zbirale hrano in higienske pripomočke (olje, zdrob-pšenični in koruzni, ješprenj, testenine, otroška hrana, mleko, konzerve, milo, šampon, prašek...) in samo NOVE šolske potrebščine (torbe, zvezke, barvice, flomastre, copate ) ...

V imenu vseh, ki pomoč potrebujejo, se vam lepo zahvaljujemo za darovane stvari!

KORK Ljubo Šercer
Predsednica Marjeta Ajnik

Razstava modulne železniške makete

V sodelovanju z lastnikoma zasebne modulne železniške makete Koseze vas v soboto, 8. junija med 15.00 in 18.00 vabimo na srečanje ob modulni železniski maketi v merilu H0 na Osnovni šoli Koseze, Ledarska ulica 23.

Veselimo se vašega obiska, vstopnine ni!

Kontaktna oseba je gospod Venčeslav Thaler na 031 607 872.

Skoč' v Mostec - tridnevni festival športa in zabave

Od četrtka 6. 6. do sobote 8. 6. vas vabimo v Mostec na:

 • Tekma mešanih parov s slovenskimi reprezentanti in glasbeni žur (Slovenska edicija) - četrtek, 6.6.2019 od 19. do 24. ure
 • Dobrodelni trail tek - petek, 7. 6. 2019 ob 18. uri (start teka)
 • Revijalna tekmovanja za mlade -
  sobota, 8. 6. 2019 od 9. do 19. ure

Vabljeni!

Brezplačna delitev sadik

Vabimo krajane Kosez na brezplačno delitev sadik cvetja v četrtek, 6. junija 2019 ob 18. uri

Cvetje bomo delili v parku Gustava Thoeniesa ob Koseškem bajerju.

Vsak obiskovalec prejme brezplačno dve sadiki cvetja!

Dan odprtih vrat Športno rekreativnega društva dr. Petra Držaja

Predstavitev telovadbe za starejše občane, ki jo izvajajo zato strokovno usposobljeni vaditelji.

Ponedeljek, 3. 6. 2019 ob 17.00 uri in ob 17.45 uri - Osnovna šola Riharda Jakopiča – v telovadnici

Rajanje s knjigami - otroški knjižni festival v Vodnikovi domačiji

Rajanje s knjigami - otroški knjižni festival - sobota, 1. junij (od 10.00 do 19.30)

Zaradi bolezni je svoj koncert na Otroškem knjižnem festivalu odpovedala Brina in projekt Bisergora, namesto nje bo sedaj z isto zasedbo nastopil pesnik in pisatelj Matjaž Pikalo s koncertom Zverinice prijateljice. Hvala za razumevanje.

 • Predstava LOV NA MEDVEDA - 10.00 (30 min I 3+)
 • Delavnica PRAVLJIČNI VLOG - 10.00 (120 min I 8+)
 • Predstava KAKO JE OSKAR POSTAL DETEKTIV 11.00 (35 min I 6+)
 • Delavnica ČRKOSLIKE 11.30 (75 min I 7+)
 • Lutkovna miniaturka OBISK PRI KNJIŽNEM MOLJU BOGDANU 12.00 (30 min I 4+)
 • Lutkovna predstava ČRNO BELO 13.00 (35 min I 4+)
 • Pripovedovalska predstava GOSPA S KLOBUKOM 15.00 (35 min I 6+)
 • Literarni natečaj PIŠEM POTOPIS 16.00 (40 min I 8+)
 • Na obisku PESNIK IN PISATELJ PETER SVETINA 17.00 (40 min I 6+)
 • Koncert za vso družino ZVERINICE PRIJATELJICE 18.30 (45 min)

Več na: minitron.si

Ostale najave si oglejte na Facebook strani Vodnikove domačije.

Dnevi ČS Šiška

Razstava slikarske sekcije Društva upokojencev Na jami

Otvoritev 22. 5. 2019, ob 13 uri, sedež ČS Šiška, Kebetova 1. Razstava bo odprta do 6. 6. 2019 vsak delavnik od 9. do 15. ure.

Tečaj rolanja za otroke

Ponedeljek, 27. 5. 2019 in torek, 28. 5. 2019, ob 17h na kotalkališču Tivoli pri Mini golfu (prijave na novinar-drustvo.si ).

Balinanje

Sreda, 29. 5. 2019, ob 18. uri na balinišču Ilirija.

Otroški knjižni festival

Sobota, 1. 6. 2019, od 10h do 19h, pred Vodnikovo domačijo.

Kolesarski izlet LJ-Horjul-LJ

Ponedeljek, 3. 6. 2019, ob 18h. Start in zaključek pri kavarni Lokus.

Mladinski rugby turnir

Sreda, 5. 6. 2019, ob 17h na igrišču Panonija.

Rekreacijski tek na 6 km

Četrtek, 6. 6. 2019. Prevzem številk ob 17.30, start ob 18.30, pri Koseškem bajerju (pred kavarno Lokus).

Zaključna prireditev

Četrtek, 6. 6. 2019, ob 19.30 v kavarni Lokus.

Dnevi ČS Šiška - Tek

Dnevi ČS Šiška - Kolesarjenje

Plesmuska - premierni koncert orkestra

Pihalni orkester Litostroj vabi na Plesmusko - premierni koncert orkestra. Koncert v soboto 25. maja 2019 ob 20,00 v športni dvorani Gimnazije Šentvid v Ljubljani.

Kakšni plesi so vam všeč? Latinsko ameriški? Morda klasični? Ste ljubitelj slovenskih ali tujih folklornih plesov? Morda vas zamikata hip-hop in break dance? Ali pa vas na noge spravi samo prava slovenska polka? Vse to in še kaj vam ponudimo na koncertu.

Vabljeni! Vstopnine ni!

Zbor civilne iniciative Livarna-Litostroj

Civilna iniciativa Livarna-Litostroj sklicuje v četrtek, 23. maja 2019 ob 18.00 zbor vseh zainteresiranih v dvorani Četrtne skupnosto Šiška, Kebetova l.

Dnevni red:

 • Poročilo o opravljenem delu
 • Predlogi za nadaljnje delovanje
 • Razno

Predsednica Civilne iniciative
Nataša Stergar

Razstava modulne železniške makete

V sodelovanju z lastnikoma zasebne modulne železniške makete Koseze vas v soboto, 18. maja med 15.00 in 18.00 vabimo na srečanje ob modulni železniski maketi v merilu H0 na Osnovni šoli Koseze, Ledarska ulica 23.

Veselimo se vašega obiska, vstopnine ni!

Kontaktna oseba je gospod Venčeslav Thaler na 031 607 872.

Prvomajski koncert Pihalnega orkestra Litostroj

Četrtna skupnost Šiška, Turistično društvo Koseze in KUD Pihalni orkester Litostroj vabijo na prvomajski koncert Pihalnega orkestra Litostroj.

Koncert je zaradi vremenskih razmer prestavljen na torek 7. maja ob 18. uri na osrednjem trgu terasastih blokov v Kosezah (ulica Bratov Učakar).

Vabljeni!

Javna razgrnitev pobude in elaborata Lokacijske preveritve za del enote urejanja prostora ŠI-390

Mestna občina Ljubljana naznanja javno razgrnitev pobude in elaborata Lokacijske preveritve za del enote urejanja prostora ŠI-390, za M hotel, ki ju je izdelalo podjetje M MUNDUS, prostorsko načrtovanje in arhitekturno projektiranje, Mateja Sušin Brence s.p., Artiče, pod številko projekta 1901 (marec 2019).

Gradivo bo od 06. 05. 2019 do 20. 05. 2019 javno razgrnjeno med drugim tudi na sedežu Četrtne skupnosti Šiška, Kebetova ulica 1, 1000 Ljubljana v času uradnih ur.

Naznanilo - Adobe Acrobat datoteka

Čistilna akcija TD Šiška

Turistično društvo šiška vabi v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Šiška vse krajane, ki si želijo čisto in urejeno okolje v svoji soseski, da po svojih inočeh sodelujejo v čistilni akciji.

Pričakujemo vas v soboto, 13. aprila 2019 ob 9.00 uri v parku na Medvedovi ulici pred kinom Mojca

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

Razstava modulne železniške makete

V sodelovanju z lastnikoma zasebne modulne železniške makete Koseze vas v soboto, 13. aprila med 15.00 in 18.00 vabimo na srečanje ob modulni železniski maketi v merilu H0 na Osnovni šoli Koseze, Ledarska ulica 23.

Veselimo se vašega obiska, vstopnine ni!

Kontaktna oseba je gospod Venčeslav Thaler na 031 607 872.

Temeljni postopki oživljanja in pravilna (varna) uporaba defibrilatorja

Mestna občina Ljubljana in ČS Šiška vas vabita na delavnico "Temeljni postopki oživljanja in prikaz pravilne (varne) uporaba defibrilatorja" v četrtek, 11. aprila 2019, ob 18. uri, v prostorih ČS Šiška, Kebetova 1, Ljubljana.

Defibrilator je naprava, s katero lahko rešimo človeku življenje ob srčnem zastoju!

Predstavili vam bomo postopke oživljanja, dejavnike tveganja srčno žilnih obolenj ter naučili, kako defibrilator pravilno (VARNO) uporabljati.

Opravljali bomo tudi brezplačne meritve krvnega tlaka, sladkorja ter holesterola.

Prosimo vas, da udeležbo sporočite na Četrtno skupnost Šiška, tel. št. 515 64 65 ali na mail mol.siska@ljubljana.si

Vstop prost, vabljeni!

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

Čistilna ackica TD Koseze in DPM Ljubo Šercer

TURISTIČNO DRUŠTVO KOSEZE in DPM LJUBO ŠERCER v okviru akcije »ZA LEPŠO LJUBLJANO 2019« organizirata čistilno akcijo na področju Laze in ob potoku Pržanec ter njegovih pritokih do izliva v Glinščico, v petek, 12. APRILA 2019

Zberemo se ob 17.00 na križišču Ulice bratov Bezlajev in Kremžarjeve ulice (odcep ceste na Brdo)

Vljudno vabimo člane društva in ostale občane na čistilno akcijo v gozdu levo in desno od gozdne ceste, ki vodi iz Kosez na Brdo (ob zahodni obvoznici).

Akcijo bomo zaradi napovedanega slabega vremena izpeljali že v torek, 2. aprila 2019.

Zbrali se bomo ob 17.00 uri na križišču Ulice bratov Bezlajev in Kremžarjeve ulice (odcep ceste na Brdo).

Kontaktna oseba je gospod Venčeslav Thaler na 031 607872.

Čistilna akcija TD Koseze

Vljudno vabimo člane društva in ostale občane na čistilno akcijo okoli Koseškega bajerja in v Koseškem borštu, ter v gozdu med Koseškim bajerjem, Večno potjo, Cesto na Brdo in potokom Mostec.

Akcijo bomo izpeljali v okviru akcije »ZA LEPŠO LJUBLJANO 2018« v četrtek, 28. marca 2019.

Zbrali se bomo ob 17.00 uri na obali bajerja poleg brunarice gostišča KAČJI PASTIR na Kmečki poti.

Kontaktna oseba je gospod Venčeslav Thaler na 031 607872.

Razstava modulne železniške makete

V sodelovanju z lastnikoma zasebne modulne železniške makete Koseze vas v soboto, 16. marca med 15.00 in 18.00 vabimo na srečanje ob modulni železniski maketi v merilu H0 na Osnovni šoli Koseze, Ledarska ulica 23.

Veselimo se vašega obiska, vstopnine ni!

Kontaktna oseba je gospod Venčeslav Thaler na 031 607 872.

Temeljni postopki oživljanja in pravilna (varna) uporaba defibrilatorja

Mestna občina Ljubljana in ČS Šiška vas vabita na delavnico "Temeljni postopki oživljanja in prikaz pravilne (varne) uporaba defibrilatorja" v četrtek, 31. januarja 2019, ob 18. uri, v prostorih Osnovne šole Koseze, (učilnica likovne) Ledarska 23, Ljubljana.

Defibrilator je naprava, s katero lahko rešimo človeku življenje ob srčnem zastoju!

Predstavili vam bomo postopke oživljanja, dejavnike tveganja srčno žilnih obolenj ter naučili, kako defibrilator pravilno (VARNO) uporabljati.

Opravljali bomo tudi brezplačne meritve krvnega tlaka, sladkorja ter holesterola.

Prosimo vas, da udeležbo sporočite na Četrtno skupnost Šiška, tel. št. 515 64 65 ali na mail mol.siska@ljubljana.si

Vstop prost, vabljeni!

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

Predavanje Demenca - prepoznavanje demence in prvi znaki

Mestna občina Ljubljana, ČS Šišlka in slovensko združenje za pomoč pri demenci »Spominčica« vas vabijo na predavanje:

DEMENCA - PREPOZNAVANJE DEMENCE IN PRVI ZNAKI

Predavanje bo v torek, 15. januarja 2019 ob 17. uri v prostorih ČS Šiška, Ljubeljska 19a.

Predava: Maja Jurjevčič, univ. dipl. psih.

Krajša vsebina

Demenca je kronična napredujoča bolezen, ki prizadene možganske celice, odgovorne za spomin, mišljenje, orientacijo, razumevanje, računske in učne sposobnosti govornega izražanja ter presoje. Najpogostejša oblika demence je Alzheimerjeva bolezen, ki predstavlja več kot 2/3 demenc.

Svojci osebe z demenco potrebujejo čim več informacij o poteku bolezni in o tem, kako ravnati z osebo z demenco.

Vstop prost, vabljeni

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

Četrtna skupnost Šiška

Kebetova 1
tel: (01) 515 64 65
faks: (01) 306 12 06
e-pošta: mol.siska@ljubljana.si

Uradne ure:

ponedeljek:
08.30 - 13.00

sreda:
08.30 - 12.00 in 13.00 - 17.00

petek:
08.30 - 12.00

Upravna enota Ljubljana
Izpostava Šiška

Trg prekomorskih brigad 1
tel: (01) 306 30 00
www: upravneenote.gov.si

Finančna uprava Republike Slovenije

Šmartinska 55, 1000 Ljubljana
tel: (01) 478 38 00
e-pošta: gfu.fu@gov.si