Arhiv / 2018

Delavnice za krepitev duševnega zdravja, izboljšanje veščin reševanja problemov, izražanja čustev in komunikacije v sklopu projekta »Dobro sem«

Cikel 12 delavnic bo potekal ob torkih, od 18:00 do 19.30, v knjižnici Šiška, s pričetkom 15. 1. 2019, pod vodstvom usposobljene trenerke. Teme delavnic: spoznavanje sebe in drugih, misli in čustva, komunikacija, reševanje problemov in konfliktov, premagovanje stresa, sproščanje, lastni načrt delovanja. Delavnice so brezplačne.

Program izvaja Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje.

Prijave in informacije do 28. 12. 2018 oz. do zapolnitve mest na majkicmasa@yahoo.com.

 • Prizorišče: Knjižnica Šiška
 • Datum dogodka: 15. 1. 2019
 • Ciljna skupina: odrasli, brezposelni, zaposleni, študenti, starejši
 • Tip dogodka: izobraževalne delavnice, duševno zdravje, odnosi, komunikacija,

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

Premierni Božično novoletni koncert - KUD Mešani pevski zbor Litostroj

Vabimo vas na premierni Božično novoletni koncert - KUD Mešani pevski zbor Litostroj, ki bo v petek 14. 12. 2018 ob 18. uri v OŠ Hinka Smrekarja, Gorazdova ulica 16

Gost Večera Mešani pevski zbor Jakob Aljaž, Medvode. Povezuje: Mateja Cimerman.

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

14. Dobrodelni tek in pohod Božičkov

Spletni portal Tekaški forum bo v sodelovanju z ŽOK Šentvid in ProminaSport v petek 14. decembra 2018 v parku Tivoli (startno - ciljno prizorišče: kotalkališče ob bazenu) organiziral že 14. Dobrodelni tek in pohod Božičkov. V primeru zelo slabega vremena se bo dogodek prestavil na 21. december.

Udeleženci dogodka so posamezniki vseh starosti, rekreativni tekači, družine z otroci, ki se bodo po želji lahko spopadli z dvema dolžinama prog. Pripravljeni bodo pohod po parku ter daljši tek čez Rožnik. Udeleženci se bodo z Božičkovimi kapicami in naglavnimi svetilkami podali na progo ob spremljavi glasnih navijačev.

Vsa zbrana sredstva od prijavnin gredo v sklad za Rdeče noske – klovne zdravnike, ki obiskujejo otroke v bolnišnicah in jim prinašajo veselje in zabavo.

Start in cilj bosta ob kotalkališču pri bazenu Tivoli. Krajša proga bo speljana po parku Tivoli, daljša proga pa bo šla mimo Rožnika nazaj v Tivoli. Zapor cest ali fiksnih označb ni predvidenih, le na križiščih bodo stali usmerjevalci, ki bodo tekače napotili po pravi poti.

Za najmlajše bo organizirana tudi ustvarjalna delavnica ter ogrevanje s Klovni zdravniki. Program prireditve se bo odvijal med 16. in 20. uro, pričetek pohoda in teka pa bosta ob 18. uri.

Več informacij tudi na www.tekbozickov.si.

Božično novoletni koncert Pihalnega orkestra Litostroj

Vabljeni na božično novoletni koncert Pihalnega orkestra Litostroj, ki bo v petek 7. decembra 2018 ob 19. uri v Ljudskem domu v Šentvidu (Prušnikova 99, Ljubljana).

Na koncertu vam bomo postregli z raznoliko glasbo. Kot se za prednovoletni čas spodobi, bodo na programu božični napevi, razigrane polke, vedno priljubljene italijanske kancone, nekaj dixieja, da o glasbenem obisku najbolj znanega detektiva na svetu niti ne govorimo...

Vabljeni tudi vaši prijatelji in sorodniki.

Vstopnine ni!

Ustvarjalne delavnice, predstava in obisk Dedka Mraza

Zveza prijateljev mladine Ljubljana - Šiška in Društvo prijateuev mladine Ljubo Šercer, vabimo otroke in starše v sredo, 5. 12. 2018, v dvorano Četrtne skupnosti Šiška, Kebetova 1, Ljubljana ob 17.00 na ustvarjalne delavnice in ob 18.00 na ogled plesne pravljice Kam ta svet beži

Po predstavi bo otroke pozdravil Dedek Mraz.

Ogled pravljice je brezplačen! Vljudno vabljeni!

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

Razstava modulne železniške makete

V sodelovanju z lastnikoma zasebne modulne železniške makete Koseze vas v soboto, 17. novembra med 15.00 in 18.00 vabimo na srečanje ob modulni železniski maketi v merilu H0 na Osnovni šoli Koseze, Ledarska ulica 23.

S seboj lahko prinesete svoje modele tirnih vozil, da jih preizkusimo na maketi.

Kontaktna oseba je gospod Venčeslav Thaler na 031 607 872.

Vstopnine ni!

Vključevanje v prostovoljsko delo RKS - OZLJ

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana objavlja pobudo, da se prijavite za članstvo v ekipi prve pomoči RKS – OZLJ.

Članstvo v ekipi prve pomoči pomeni: delovanje v ekipi, obiskovanje treningov, usposabljanj, izvajanje brezplačnih delavnic, promocij TPO in udeležba na preverjanjih.

Najpomembnejša naloga pa je odziv in nudenje prve pomoči ob nesrečah ter sodelovanje kadar je potrebna druga humanitarna pomoč.

Prvi trening in srečanje za nove prostovoljce bo v soboto, 24. novembra 2018, ob 14:00 na RKS – OZLJ, Tržaški 132, 1000 Ljubljana - vhod s Fajfarjeve ulice. Zainteresirane vabimo, da se prijavijo do 21. novembra 2018.

Več na: www.rdecikrizljubljana.si

Kontakt: info@rdecikrizljubljana.si; Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana, Tržaška 132, 1000 Ljubljana

Več informacij - Adobe Acrobat datoteka

Javno naznanilo

Mestna občina Ljubljana obvešča javnost o javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o Občinskem lokacijskem načrtu za del območja urejanja ŠO 1/2 Šiška (vzhodni del).

Javna obravnava gradiva bo v ponedeljek, 12. 11. 2018, ob 17. uri, v prostorih Četrtne skupnosti Šiška, Kebetova 1, Ljubljana.

Celotno besedilo - Adobe Acrobat datoteka

Delavnica za laično oskrbo in nego na domu

Vsi se lahko nekoč znajdemo v situaciji, ko bomo morali poskrbeti za svoje najbližje. Sedaj je čas, da se naučimo kako. Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Ljubljana je ponovno začelo z izvajanjem delavnice, ki je usklajena s sodobnimi smernicami in potrebami po oskrbi na domu. Delavnica je namenjena vsem, ki nimajo zdravstvene izobrazbe in bi radi skrbeli za svojce, prijatelje, sosede, ko bo to potrebno. Praktično in interaktivno delavnico izvajata medicinska sestra in patronažna sestra z dolgoletnimi izkušnjami.

 • Kaj? Praktična delavnica za oskrbo in nego na domu
 • Kdaj?
  • Četrtek, 18. 10. 2018 od 16.00 do 20.00
  • Četrtek, 15. 11. 2018 od 16.00 do 20.00
 • Kje? Humanitarni center RKS-OZ Ljubljana, Tržaška 132

Delavnica je brezplačna za aktivne prostovoljce RKS-OZ Ljubljana, prejemnike humanitarne pomoči, prejemnike denarne socialne pomoči in brezposelne osebe.

Več informacij in prijave na 040 871 589 ali 01 62 07 293 (Vedrana Pokleka), e-mail: info@rdecikrizljubljana.si

Več: www.prva-pomoc.si

Koseški bajer nekoč, danes in jutri

V okviru dnevov evropske kulturne dediščine so se na OŠ Koseze odločili malce bolj podrobno proučiti naš šolski okoliš. Lotili so se projekta pod naslovom Koseški bajer nekoč, danes in jutri, ki smo ga prijavili med dogodke Zavoda za varstvo kulturne dediščine.

V obliki raziskovalne naloge so proučili preteklost bajerja, tekom naravoslovnih dni spoznavali njegovo današnjo podobo in v obliki projektnega dela izdelovali makete, plakate, zemljevide in brošure. Koseški bajer so tudi fotografirali in na prvem nadstropju šole oblikovali fotografsko razstavo. Učenci nižje stopnje so si bajer zamišljali v prihodnosti in v pritličju šole razstavili risbice Koseškega bajerja čez 100 let. Veseli bi bili, če bi se zglasili v prostorih šole in si ogledali razstavo.

Prav tako pa vas vabijo na vodenje po okolici Koseškega bajerja. V vlogi turističnih vodnikov bodo nastopili učenci. Vodenje bo izvedeno v četrtek, 18. 10. 2018 ob 15.00 uri.

Zbor je pred glavnim vhodom šole. Po vodenju se ob 16.00 uri pričenja kostanjev piknik, na katerem bodo imeli tudi zbiralno akcijo papirja. Izkupiček od prodaje hrane in papirja bo namenjen za dober namen, in sicer za subvencioniranje taborov in za dejavnosti tistih, ki tolikšnih stroškov ne zmorejo, del denarja pa za nagradni izlet najbolj pridnih in uspešnih učencev.

21. KockeFest

Razstava LEGO kock - 21. KockeFest bo v prostorih OŠ Koseze, Ledarska 23, Ljubljana.

Prireditev bo potekala v soboto 13. 10. 2018 od 10:00 do 18:00 in v nedeljo 14. 10. 2018 od 10:00 do 15:00.

Vstop je brezplačen!

Več na otroskeprireditve.si

Razstava modulne železniške makete

V sodelovanju z lastnikoma zasebne modulne železniške makete Koseze vas v soboto, 13. oktobra med 15.00 in 18.00 vabimo na srečanje ob modulni železniski maketi v merilu H0 na Osnovni šoli Koseze, Ledarska ulica 23.

S seboj lahko prinesete svoje modele tirnih vozil, da jih preizkusimo na maketi.

Kontaktna oseba je gospod Venčeslav Thaler na 031 607 872.

Vstopnine ni!

Sem sreča v nesreči

Mestna občina Ljubljana in RKS-OZ Ljubljana vas vabita na preventivno delavnico ozaveščanja ukrepih pred, ob in po nesreči.

Delavnica bo potekala v sredo 10. 10. 2018 od 17:00 do 18:30 v prostorih ČS Šiška, Ljubeljska 19 a, Ljubljana.

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

Festival za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu

V priponki si oglejte program 18. festivala za tretje življenjsko obdobje, ki bo potekal v Cankarjevem domu od 01. 10. 2018 do 03. 10. 2018

Program MOL - Adobe Acrobat datoteka

Vožnja ugled­nih džentelemanov

Pred nami je že šesta Vožnja ugled­nih džentelemanov – kar bi bil približni prevod avstralskega poimenovanja The Distinguished Gentleman's Ride (DGR) –, gre za dobrodelno druženje, ki se odvija na isti dan po celem svetu. Svetovno gledano, se na isti dan z istim razlogom, opozarjanju na moško bolezen rak na prostati, v več kot 90. državah in več kot 580 mestih zbere 100.000 moških. Udeleženci te vožnje se primerno uredijo in napravijo. Nadenejo si polikane suknjiče, zavežejo kravate in zajahajo svoj klasični ali predelani motocikel.

Udeleženci DGR dogodka še najbolj spominjajo na utrinek iz britanskega podeželskega kluba, kamor zahajajo lordi s svojimi damami. S svojo vožnjo in pojavo želijo opozoriti in ozavestiti javnost o moških boleznih, predvsem raku prostate. Bolezni, ki ima, če se pravočasno odkrije, spodbudno prognozo. Poleg tega ima dogodek dobrodelno noto, saj zbirajo sredstva za raziskovanje raka prostate.

Ideja za organizacijo DGR se je leta 2012 porodila v Avstraliji. Skupina motoristov iz Sydneyja je ob pogledu na fotografijo Dona Draperja, glavnega junaka televizijske serije Oglaševalci, ki stoji ob klasičnem motociklu v svoji najboljši obleki, dobila navdih za tematsko vožnjo. Na zemljevidu mest, ki gostijo džentelmansko vožnjo, se je leta 2013 znašla tudi Ljubljana.

Tradicionalno DGR povezujemo z edinimi primernimi ljudmi, Društvom onkoloških bolnikov Slovenije, ki samemu dogodku doda težo, doda razumevanje, zakaj se pravzaprav družimo. Člani društva nam predstavijo tudi svoj vidik te zahrbtne moške bolezni. Medijski sponzor je že drugo leto zapored Rock radio, ki poskrbi, da se za dogodek sliši daleč naokoli.

30. septembra se bo dogodek začel ob 11:00 v ljubljanski Lepi žogi (ob parku Tivoli), ob 12:00 pa bodo udeleženci zajahali motocikle in se v počasni vožnji odpeljali proti Kamniku. Predviden prihod v stari del Kamnika je ob 13:00. Tam boste v vrvežu doživeli utrip klasičnih in predelanih motociklov, elegantnih dam in gospodov, utrip dobrodelnosti, ki na isti dan preveva po celem svetu. Lepo Vabljeni!

Razstava modulne železniške makete

V sodelovanju z lastnikoma zasebne modulne železniške makete Koseze vas v soboto, 15. septembra med 15.00 in 18.00 vabimo na srečanje ob modulni železniski maketi v merilu H0 na Osnovni šoli Koseze, Ledarska ulica 23.

S seboj lahko prinesete svoje modele tirnih vozil, da jih preizkusimo na maketi.

Kontaktna oseba je gospod Venčeslav Thaler na 031 607 872.

Vstopnine ni!

Urjenje spomina in retorika / 2018

Delavnica urjenje spomina

Da bi naši možgani ostali aktivni in ohranjali naš spomin v dobri kondiciji, jih moramo ves čas uriti.

To počnemo vsak dan skozi naše dnevne aktivnosti, vendar ponavljajoči se dogodki postanejo rutina, kar pa naše možgane spravi v stanje »spanja«. Ravno zato, moramo v dnevno rutino uvesti SPREMEMBE!!! Izvajali bomo vaje in tehnike za ohranitev funkcionalne kondicije našega spomina.

Retorika

Na delavnici bi na kratkočasen in igriv način urili spomin in besedišče s pomočjo pestrega nabora vaj: kratki govorni nastopi, igra vlog, deževanje idej, igra telefona ali pripovedujem ti zgodbo, iskanje in pomnjenje pregovorov in rekov, hitro branje, učenje kratkih besedil in drugo. Hkrati se bomo dotaknili nenasilne komunikacije in kulture govora in dialoga..

Izvajalec: Društvo SENIOR / tel.: 064 199 095 / senior.drustvo365@gmail.com

Vodja Urjenje spomina: Donka Kovačič, univ.dipl.socialna delavka
Vodja Retorike: Martina Šelhaus, prof.slovenskega jezika in književnosti in univ.dipl.literarna komparativistka
Začetek 12. 09. 2018 v prostorih Četrtne skupnosti Šiška,Trg Kom. Staneta 8, Ljubljana

UDELEŽBA JE BREZPLAČNA/ VABLJENI.

Šiška nekoč in danes - Komarjeva nedelja skozi čas

28.8.2018 ob 19. uri bo v dvorani Četrtne skupnosti Šiška, Kebetova 1, Ljubljana otvoritev razstave "Šiška nekoč in danes - Komarjeva nedelja skozi čas".

Razstava bo odprta:

 • ponedeljek, torek, četrtek od 8. do 15. ure,
 • sreda od 8. do 16. ure in petek od 8. do 14. ure.

Komarjeva nedelja

Turistično društvo Ljubljana Šiška organizira v nedeljo 26. 8. 2018 že 20. tradicionmalno prireditev "Komarjeva nedelja".

 • od 10. ure dalje bodo stojnice s prodajo izdelkov domače obrti in ponudba pridelkov z naših kmetij; po želji izdelava svojega izdelka pod budnim očesom mojstra in degustacija
 • ob 11. uri bo sv. maša h kateri bo kot nekoč povabilo pritrkavanje v cerkev sv. Jerneja
 • od 12. do 17. ure bo kulturno zabavni program v katetem bodo sodelovali: Ansambel z druge roke, Glasbena skupina Kolovrat pri društvu Nikoli sam, Logaške mažorete, Suhe češple z Gradeža, kviz o Šiški, dužabne igre in karaoke in drugi. Dušica Kunaver nas bo popeljala v pesmi in besedi po Šiški in Sloveniji nekoč., s pesmijo za "dušico" in srce pa nas bo popeljal v nedeljsko popoldne in lepo praznovanje MARJAN ZGONC., Brez užitka pa ne bodo ostali niti ljubitelji inskanja sreče - čaka jih srečolov.
 • ob 17. uri bo v cerkvi sv. Jerneja "beseda o Jerneju", koncert in pete litanije z blagoslovom - kot nekoč.
 • do 20. ure bomo še obujali spomine in ne mbomo ostali ne žejni ne lačni

Vstopnine ni.

Vljudno vabljeni!

Pletenje vencev za okrasitev Stare cerkve za žegnanje in brezplačen ogled

23. 8. 2018 ob 17. uri bo na dvorišču ob Plečnikovi cerkvi sv. Frančiška v Šiški PLETENJE VENCEV za okrasitev Stare cerkve sv. Jerneja za žegnanje - "Komarjevo nedeljo"

Ob 18. uri bo brezplačen voden ogled Plečnikove cerkve - lep je pogled na Ljubljano iz zvonika!

Pozdrav poletju - Midsommar 2018

Vabljeni na prireditev Pozdrav poletju, praznovanju poletnega solsticija, ki smo ga po švedskih običajih pripravili skupaj s Slovensko švedskim društvom in Turističnim društvom Koseze.

Prireditev bo 20. 6. 2018 ob 16. uri na OŠ Koseze

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

Predavanje Demenca - prepoznavanje demence in prvi znaki

Mestna občina Ljubljana, ČS Šišlka in slovensko združenje za pomoč pri demenci »Spominčica« vas vabijo na predavanje:

DEMENCA - PREPOZNAVANJE DEMENCE IN PRVI ZNAKI

Predavanje bo v torek, 12. junija 2018 ob 17. uri v prostorih ČS Šiška, Ljubeljska 19a.

Predava: Maja Jurjevčič, univ. dipl. psih.

Krajša vsebina

Demenca je kronična napredujoča bolezen, ki prizadene možganske celice, odgovorne za spomin, mišljenje, orientacijo, razumevanje, računske in učne sposobnosti govornega izražanja ter presoje. Najpogostejša oblika demence je Alzheimerjeva bolezen, ki predstavlja več kot 2/3 demenc.

Svojci osebe z demenco potrebujejo čim več informacij o poteku bolezni in o tem, kako ravnati z osebo z demenco.

Vstop prost, vabljeni

50. obletnica delovanja VDC Tončke Hočevar

Varstveno delovni center Tončke Hočevar v Ljubljani letos praznuje 50. obletnico delovanja in v ta namen organiziramo več dogodkov.

Eden izmed dogodkov bo tudi »Tončkina modna revija uporabnikov in zaposlenih v svečanih oblačilih«, ki bo potekala 12. 6. 2018 ob 12.00 uri v terapevtskem vrtu na Vodnikovi cesti 56.

S prijetnim dogodkom za uporabnike in zaposlene želimo tudi širši javnosti prikazati, kako se pripravljamo na praznovanje obletnice.

Več na www.vdc.si

Razstava modulne železniške makete

V sodelovanju z lastnikoma zasebne modulne železniške makete Koseze vas v soboto, 9. junija med 15.00 in 18.00 vabimo na srečanje ob modulni železniski maketi v merilu H0 na Osnovni šoli Koseze, Ledarska ulica 23.

S seboj lahko prinesete svoje modele tirnih vozil, da jih preizkusimo na maketi.

Kontaktna oseba je gospod Venčeslav Thaler na 031 607 872.

Vstopnine ni!

Revija skokov Mostec

Smučarski skakalni klub Ilirija iz ljubljanskega Mosteca vsakega junija organizira revijalno tekmovanje v smučarskih skokih, Revijo skokov Mostec. Letos bo 8. in 9. junija (osrednje dogajanje bo 9.junija).

Dogodek je namenjen prijetnemu poletnemu druženju in zabavi ob ogledu smučarskih skokov ter počitku v naravnem okolju, v prijetnem zavetju visokih dreves.

Letošnja novost za otroke:

V soboto izjemno bogat spremljevalni program za otroke: Mini Planica, Air Track, spretnostne igre, spuščanje po doskočišču 10-metrske skakalnice.

Z organizacijo tega dogodka klub poskuša pridobiti dodatna finančna sredstva, s katerimi lahko mladim skakalcem omogoči boljše pogoje športnega udejstvovanja.

Dogodek je brezplačen, vstopnine ni!

Na Reviji, na skakalnicah v ljubljanskem Mostecu, nastopijo smučarski skakalci vseh kategorij, vse od cicibanov pa do članov slovenske reprezentance in celo nekaterih tujih reprezentantov.

Poleg tekmovanja samega organiziramo tudi bogat spremljevalni program, ki pritegne veliko množico obiskovalcev. Zanimiv je tudi srečelov, saj vsaka srečka prinaša dobitek.

Vsekakor ste prijazno vabljeni na prireditev, prijetno bo!

Podrobnejši program Revije je objavljen na naši spletni strani (sskilirija.com) in FB (facebook.com/SskIlirija/ , facebook.com/events/133172747519616/).

Vodnikova domačija - Striparna pod kostanji

Čertek, 7. junij, od 18. do 21. ure

Zadnja izdaja pop up striparne pred poletno pavzo se bo, če nam dež ne zagode, odvila na vrtu Vodnikove domačije. Spet bo na ogled osvežena zaloga slastnega stripovja, spet bodo padali hudi popusti in spet boste lahko z nami in med seboj menjali staro za novo. Izar bo francosko gluhim tudi tokrat bral krasne stripke (pripeljite podmladek!) in vam predstavil izbor priporočenih izdaj meseca, večer pa se bomo sklenili s skype intervjujem z eno od megazvezd ameriške indi produkcije, strip dokumentaristom Boxom Brownom.

Pridite, luštno bo, da je kaj!

Dnevi ČS Šiška

Oglejte si še plakate za prireditve razvrščene po dejavnostih:

Balinanje - Adobe Acrobat datoteka

Kolesarjenje - Adobe Acrobat datoteka

Rolanje - Adobe Acrobat datoteka

Rugby - Adobe Acrobat datoteka

Tek - Adobe Acrobat datoteka

Razstava Likovne skupine ZŽ DU Na Jami

Mestna občina Ljubljana in Četrtna skupnost Šiška vabita na razstavo Likovne skupine ZŽ DU Na Jami

Otvoritev: ponedeljek, 21. maja 2018 ob 13.uri v dvorani četrtne skupnosti Šiška Ljubljana, Kebetova 1.

Na otvoritvi sodelujejo učenci Osnovne šole Rihard Jakopič. Razstava bo odprta do 5. junija 2018, vsak dan od 8. do 15.ure in v sredo od 8. do 16. ure razen v soboto in nedeljo

Razstavljajo: Duša Mesec, Francka Železnikar, Franci Torkar, Irena Rijavec, Magda Tomaževič Savnik, Matevž Orešček, Polde Makše, Vera Arhar, Vlasta Erjavec in Tanja Tomažič

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

Zabeležka sestanka - Onesnaževanje Livarne Litostroj

V priponki si oglejte zabeležko sestanka 7. 5. 2018 - onesnaževanje Livarne Litostroj, Specialna livarna d.o.o.

Zabeležka - Adobe Acrobat datoteka

Vabilo

V dvorani Četrtne skupnosti Šiška, Kebetova 1, Ljubljana, bomo v ponedeljek, 14. 5. in torek, 15. 5. 2018 od 10. do 17. ure zbirali hrano (moka, olje, sladkor, testenine, razne konzerve…) in higienske pripomočke (milo, šamponi, damski vložki, zobna pasta, prašek…) za pomoči potrebne krajane. Hrana naj bo v originalni embalaži, rok uporabe naj ne bo pretečen. Zbirali bomo tudi otroške igrače, ki naj bodo čiste in ne poškodovane.

V imenu vseh, ki pomoč potrebujejo, se vam lepo zahvaljujemo za darovane stvari!

KORK Ljubo Šercer,Predsednica Marjeta Ajnik

Razstava modulne železniške makete

V sodelovanju z lastnikoma zasebne modulne železniške makete Koseze vas v soboto, 19. maja med 15.00 in 18.00 vabimo na srečanje ob modulni železniski maketi v merilu H0 na Osnovni šoli Koseze, Ledarska ulica 23.

S seboj lahko prinesete svoje modele tirnih vozil, da jih preizkusimo na maketi.

Kontaktna oseba je gospod Venčeslav Thaler na 031 607 872.

Vstopnine ni!

Dan odprtih vrat RKS-OZ Ljubljana in 11. tradicionalni Pohod humanosti

Zbor bo 11. maja 2018 ob 9. uri pred Humanitarnim centrom RKS-OZ Ljubljana, Tržaška 132

Štartnina v obliki donacije hrane ali izdelkov za higieno kosmiči, marmelada, med, čokolada, čokoladni namazi, čokolino,konzervirano sadje ali zelenjava, tunina, pašteta zobna pasta, zobne ščetke, milo, šamponi, higienski vložki, tamponi...

Pohod bomo začeli po POTI RDEČEGA KRIŽA in nadaljevali po Poti spomina in tovarištva vse do Koseškega bajerja in nazaj proti cilju v Humanitarnem centru. V parku prijateljstva se bomo ustavili pri RDEČEM JAVORJU, ki smo ga posadili ob 150. obletnici Rdečega križa na Slovenskem. Ob prihodu na cilj vam bomo postregli s toplo malico.

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

Rokavice gor!

Vse naše meščanke in meščane vabimo, da med 9. in 11. majem obiščejo Zbirni center na Povšetovi 2 (odprt je med 11. ter 18. uro) in s seboj prinesejo odsluženo posodo iz keramike, plastike ali kovine, mi pa jih bomo nagradili s sadiko zelišča, ki odganja tigraste komarje. Na dogodku bodo lahko v preizkušanje brezplačno dobili tudi manjšo količino komposta (do tri kilograme), ki ga iz ločeno zbranih bioloških odpadkov pridelamo v Regijskem centru za predelavo odpadkov (RCERO) Ljubljana. Za prevzem komposta je potrebno prinesti svojo embalažo.

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

Prvomajski koncert Pihalnega orkestra Litostroj

Četrtna skupnost Šiška, Turistično društvo Koseze in KUD Pihalni orkester Litostroj VABIJO NA PRVOMAJSKI KONCERT PIHALNEGA ORKESTRA LITOSTROJ v sredo 25. aprila ob 18. uri na osrednjem trgu terasastih blokov v kosezah (ulica Bratov Učakar).

Vabljeni!

Zbiramo odvečna oblačila, posteljno perilo, obutev, hrano, čistila, igrače ipd.

Zbirno mesto je v prostorih bivše Krajevne skupnosti JESENKOVA ULICA 1 v torek 24. aprila 2015 od 15.00 - 18.00 ure

Darovano naj bo primerno za uporabo, igrače cele. Darujete lahko tudi šolske potrebščine in vse drugo, kar imate uporabnega odveč. Sprejem bodo opravljali prostovoljci Krajevne organizacije Rdečega križa Milan Majcen.

Vsem, ki ste že do sedaj darovali se najlepše zahvaljujemo v imenu Rdečega križa in vseh, ki jim je vaša pomoč še kako prišla prav.

KO RK Milan Majcen

večer muzikalov – premierni koncert Pihalnega orkestra Litostroj

Vabljeni na večer muzikalov – premierni koncert Pihalnega orkestra Litostroj. Koncert bo v soboto 21. aprila 2018 ob 20,00 uri v športni dvorani Gimnazije Šentvid v Ljubljani.

Mamma Mia, My Fair Lady, Fantom iz opere, Starlight Express, Nesrečniki, Jesus Christ Superstar, Porgy and Bess je zgolj nekaj znanih muzikalov, ki jih bomo izvedli. Naša želja je, da vas v mislih popeljemo na »Broadway«!

Vabljeni tudi vaši prijatelji in sorodniki.

Vstopnine ni!

Skupaj Za lepšo Ljubljano

V Ljubljani tudi letos pripravljamo tradicionalno spomladansko čistilno akcijo Za lepšo Ljubljano. Med 22. marcem, svetovnim dnevom voda, in 22. aprilom, svetovnim dnevom Zemlje, pripravljamo številne aktivnosti, s katerimi poudarjamo pomen čiste, zelene, urejene in trajnostno usmerjene Ljubljane.

Več o tem...

Razstava modulne železniške makete

V sodelovanju z lastnikoma zasebne modulne železniške makete Koseze vas v soboto, 14. aprila med 15.00 in 18.00 vabimo na srečanje ob modulni železniski maketi v merilu H0 na Osnovni šoli Koseze, Ledarska ulica 23.

S seboj lahko prinesete svoje modele tirnih vozil, da jih preizkusimo na maketi.

Kontaktna oseba je gospod Venčeslav Thaler na 031 607 872.

Vstopnine ni!

Zavod IZRIIS obvešča

V prihajajočih pomladnih mesecih v Zavodu IZRIIS pripravljamo najrazličnejše programe.

MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE – IZBERI ZDRAVO ŽIVLJENJE!

 • sobota, 14. april 2018: 9.30 – 14.30, Družinski center Oaza, Černetova 20

Vsi družinski člani, od najmlajših do babic in dedkov, vabljeni, da se nam pridružite pri spomladanskem ustvarjanju – poslikavi glinenih lončkov in vazic, v katere bomo lahko dali spomladanske rožice. Po ustvarjanju sledi druženje ob čaju, piškotih in kavici ter družabne in gibalne igre.

KREPITEV STARŠEVSKIH KOMPETENC – IZBERI ZDRAVO ŽIVLJENJE!

 • četrtek, 19. april 2018: 10.00 – 12.00, Četrtna skupnost Bežigrad, Vojkova 1
 • četrtek, 24. maj 2018: 10.00 – 12.00, Četrtna skupnost Bežigrad, Vojkova 1
 • četrtek, 28. junij 2018: 10.00 – 12.00, Četrtna skupnost Bežigrad, Vojkova 1

Mamice in očki na porodniškem dopustu, vabimo vas na klepet in druženje o izzivih in veselju starševstva. Pod strokovnim vodstvom bomo obravnavali prehrano doječe matere, uvajanje mešane hrane in kako z dojenčkom na morje – priprava na vožnjo in pot. Vabljeni v družbi najmlajših!

DRUŽINSKI CENTER OAZA – DIŠEČI VRTIČEK

 • APRIL: pon – petek: 17.00 – 19.00 (razen 30.4. – 4.5.), Družinski center Oaza, Černetova 20
 • MAJ: ponedeljek – petek: 19.30 – 20.00, Družinski center Oaza, Černetova 20

Skupaj bomo zasadili vrt z jagodami, dišavnicami in rožicami. Opazovali bomo rast našega pridelka, ga zalivali ter spoznavali posajene rastline. Letos bomo čas namenili tudi spoznavanju čebel in njihovi pomembni vlogi opraševanja.

DRUŽINSKI CENTER OAZA – MAJA DOGAJA! (DELAVNICE OSEBNOSTNE RASTI ZA OSNOVNOŠOLCE)

 • MAJ in JUNIJ (1.6 – 8.6): ponedeljek – petek: 17.00 – 19.00, Družinski center Oaza, Černetova 20

Spoznavali bomo svoje dobre lastnosti ter pomen prijateljstva, družine in povezane skupnosti. Seveda bo čas tudi za družabne in športne igre na prostem ter ustvarjanje.

Poziv k predhodnemu posvetovanju o ustreznosti predlaganih imen ulic, parkov, trgov in sprememb potekov ulic na območju Mestne občine Ljubljana

Predhodno posvetovanje se začne 4. aprila 2018 z objavo predlogov imen ulic, parkov, trgov in sprememb potekov ulic v naselju Ljubljana na spletni strani Mestne občine Ljubljana www.ljubljana.si/si/mol/razpisi-razgrnitve-objave in se zaključi 19. aprila 2018.

Poziv - Adobe Acrobat datoteka

19. koncert v počastitev Dneva Zemlje

V nedeljo, 8. aprila 2018 bo ob 11.45 - po sv. maši v STARI CERKVI v Šiški že tradicionalen 19. koncert v počastitev Dneva Zemlje, spomina na Čitalnico v Šiški in ob zaključku čistilne aklcije "Za lepšo Ljubljano 2018". Slovenske ljudske pesmi in še kaj bo prepeval PODPEŠKI OKTET.

Vljudno vabljeni! Vstopnine ni.

9. Dan za spremembe - Povezujemo skupnost

Društvo Senior in učenci prvega razreda OŠ Valentina Vodnika vabijo, da se jim pridružite na sprehodu do Koseškega bajerja. Na cilju vas čaka zanimiv program!

Akcija bo 6. aprila 2018 med 9h in 11h30.

Več...

Delavnice urjenje spomina - 2018

Da bi naši možgani ostali aktivni in ohranjali naš spomin v dobri kondiciji, jih moramo ves čas uriti.

To, sicer počnemo vsak dan skozi naše dnevne aktivnosti, vendar ponavljajoči se dogodki postanejo rutina, kar pa naše možgane spravi v stanje »spanja«. Vse počnemo avtomatizirano, ne rabimo razmišljati ko opravljamo že naučene aktivnosti. Enostavno jih opravimo.

Ravno zato, moramo uvesti tehnike v vsakdanjem življenju, ki bodo naše možgane »zbudili«

Kaj to pomeni? Prvo pravilo je: V dnevno rutino uvesti - spremembe!

Kako to dosežemo? – Izvajamo namenske vaje; rutinsko aktivnost izvedemo na malo drugačen način.

Na delavnicah bomo izvajali vaje za urjenje spomina in naučili vas bomo tehnik,kako aktivirati »spečega« spomina!

Prostori Četrtne skupnosti Šiška, Trg Kom.Staneta 8 - 04. 04. 2018 (sreda),od 10-12 ure!

Organizator delavnice DRUŠTVO SENIOR/ KOVAČIČ DONKA, univ.dipl.socialna delavka.

Vabljeni k udeležbi!

Delavnica je brezplačna!!!

Čistilna akcija TD Koseze in DPM Ljubo Šercer

TD KOSEZE in DPM Ljubo Šercer, vljudno vabita člane društva in ostale občane na čistilno akcijo okoli Koseškega bajerja in v Koseškem borštu, ter v gozdu med Koseškim bajerjem, Večno potjo, Cesto na Brdo in potokom Mostec.

Akcijo bomo izpeljali v okviru akcije ZA LEPŠO LJUBLJANO 2018 v sredo, 28. marca 2018.

Zbrali se bomo ob 17.00 uri na obali bajerja poleg brunarice gostišča KAČJI PASTIR na Kmečki poti.

Kontaktna oseba je gospod Venčeslav Thaler na 031 607872.

Program čistilnih akcij v Četrtni skupnosti Šiška

Program čistilnih akcij od 22. marca do 22. aprila 2018 v Četrtni skupnosti Šiška, prijave in informacije na tel. ČS Šiška 515 64 65.

Sobota 24. 3. 2018

Organizira TD ŠIŠKA: čisti se ob Stari cerkvi, predel med Celovško - Ul. Milana Majcna - Medvedovo - Gasilsko, za gorenjsko progo, park na Medvedovi, park in okolica kina Mojca.

Zbor ob 9. uri pri kinu Mojca.

Sobota 24. 3. 2018

Organizira TD ŠIŠKA: čiščenje za plinarno in avtosalonom, brežine ob obvoznici - S in J del, gozdiček ob mestnem vodovodu, med cesto ob obvoznici in tovarni, travniki severno od obvoznice.

Zbor ob 9. uri Na končni postaji mestnega avtobusa št. 3

Sobota 24. 3. 2018

Organizira TD ŠIŠKA: čiščenje ob kamniški progi od Černetove do uvoza k Ob kamniški progi 11, ob gorenjski progi od Černetove do Magistrove na obeh straneh, južni del Milčinskega na obeh straneh

Zbor ob 9. uri Pri štadionu Ljubljana

Četrtek 29. 3. 2018

Organizira TD KOSEZE: čiščenje brežine Koseškega bajerja in Koseškega boršta, gozd med Koseškim bajerjem, Večno potjo, Cesto na Brdo in potokom Mostec.

Zbor ob 17. uri, gostišče Cviček na Kmečki poti ob Koseškem bajerju.

Četrtek 5. 4. 2018

Organizira TD KOSEZE: čiščenje gozd levo in desno od gozdne ceste, ki pelje iz Kosez na Brdo (poleg zahodne obvoznice).

Zbor ob 17. uri, gostišče Cviček na Kmečki poti ob Koseškem bajerju.

Sobota 7. 4. 2018

Organizira DPM Ljubo Šercer in TO ROD DOBRE VOLJE: čiščenje Med Celovško, Obirsko, Goriško, Aljaževo in Drenikovo ulico.

Zbor ob 9. uri Kebetova 1

Sreda 11. 4. 2018

Organizira TD KOSEZE: čiščenje brežine in okolico potoka Pržanec na trasi od obvoznice mimo Koseškega bajerja do izliva v Glinščico.

Zbor ob 17. uri, gostišče Cviček na Kmečki poti ob Koseškem bajerju.

Dogodki v sklopu akcije športna pomlad

Potrebujete pomladni izziv? Dobili ga boste z 21. marcem, ko se začenja kar tridesetdnevna spodbuda z več kot tristo rekreativnih in svetovalnih dogodkov ter vadb...

Do prvomajskih praznikov bodo vsak dan na voljo športni in zdravstveni strokovnjaki iz ljubljanskih društev, klubov, zavodov in fakultet, ki vam bodo pomagali z nasveti kje, kdaj in kako vaditi.

Program sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Fundacija za šport.

Več o tem...

Tradicionalna spomladanska prireditev - "Kdo smo...."

Turistično društvo Ljubljana Šiška vabi na že tradicionalno spomladansko prireditev - "Kdo smo...." v četrtek, 15. marca 2018 v BAR na tržnici Šiška- pri Mateju med 14. in 16. uro.

Zapeli bomo slovenske narodne, poklpetali in ob skromnem prigrizku s kozarčkom rujnega nazdravili sedanjosti in obujali spomine iz preteklosti.

Vstopnine ni. Vabljeni.

Medgeneracijsko druženje: izberi zdravo življenje!

Dragi otroci, starši, dedki, babice in vsi ostali!

Vabimo vas na Medgeneracijsko druženje, kjer bomo skupaj preživljali čas ob zanimivih dejavnostih in vsebinah. Naše marčevsko druženje nosi naslov: Dober kot kruh!

Najbrž lahko že sami uganete, kaj bomo počeli. Seveda – skupaj bomo pekli kruh! Spoznavali bomo njegovo pripravo ter med seboj podelili recepte za kruh in okušali različne vrste kruha - s semeni, zelišči, sirom... Ko bo testo vzhajalo in se bo kasneje kruh pekel v pečici, bomo spoznavali ljudsko izročilo povezano s kruhom: pregovori, zgodbe in pesmi o kruhu. Nato bomo skupaj pokusili naše pekovske izdelke in uživali v kramljanju, prigrizkih, soku in dobri družbi.

Medgeneracijsko druženje bo potekalo v soboto, 17. marca 2018 na Černetovi 20. Začnemo ob 9.30 in končamo do 14.30. Za udeležbo na dogodku so potrebne predhodne prijave na ana.cesar@izriis.si.

Program Izberi zdravo življenje! podpirajo in sofinancirajo: Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije, Zavod IZRIIS, MKS, Pet Vet Klinika Ljubljana, Eranova, ŽLŠ, zasebni donatorji.

Razstava modulne železniške makete

V sodelovanju z lastnikoma zasebne modulne železniške makete Koseze vas v soboto, 10. marca med 15.00 in 18.00 vabimo na srečanje ob modulni železniski maketi v merilu H0 na Osnovni šoli Koseze, Ledarska ulica 23.

S seboj lahko prinesete svoje modele tirnih vozil, da jih preizkusimo na maketi.

Kontaktna oseba je gospod Venčeslav Thaler na 031 607 872.

Vstopnine ni!

Tek na smučeh ob baklah

Vabimo vas na nočni tek na smučeh ob baklah, ki bo v ponedeljek, 19. februarja 2018 ob 18.00 uri na urejenih progah ob bajerju v Kosezah.

Startnine ni, po teku brezplačen čaj!

Vljudno vabljeni!

Temeljni postopki oživljanja in pravilna (varna) uporaba defibrilatorja

Mestna občina Ljubljana vas vabi na delavnico "Temeljni postopki oživljanja in pravilna (varna) uporaba defibrilatorja" v četrtek, 15. februarja 2018, ob 18. uri, v prostorih ČS Šiška, Jesenkova 1, prvo nadstropje.

Defibrilator je naprava, s katero lahko rešimo človeku življenje ob srčnem zastoju!

Opravljali bomo tudi brezplačne meritve krvnega tlaka, sladkorja ter holesterola.

Prosimo vas, da udeležbo sporočite na Četrtno skupnost Šiška, tel. št. 515 64 65 ali na mail mol.siska@ljubljana.si

Vstop prost, vabljeni!

Vodnikovanje, šišenski praznik

3. 2. praznujemo na Vodnikovi domačiji 260 rojstni dan Valentina Vodnika!

Pridružite se na vodstvu po stalni razstavi ob 11.00, na pripovedovanju za otroke ob 16.00 ali na odprtju interaktivne razstave Pesmovadnica ob 17.00!

Vabilo - Adobe Acrobat datoteka

Zbirni center Barje

Snaga Ljubljana sporoča, da bo zbirni center Barje jutri, 20. januarja, zaradi del na električnem omrežju odprt do 16. ure.

Občane prosimo za razumevanje.

Javna razgrnitev dopolnjenega osnutka Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o ureditvenem načrtu za območje urejanja ŠR 2/1 Stadion

Obveščamo vas, da bo od 21. 12. 2017 do 23. 1. 2018 v prostorih Oddelka za urejanje prostora Mestne uprave Mestne občine Ljubljana, Poljanska 28, Ljubljana (v poslovnem času: ob ponedeljkih, torkih in četrtkih od 8. do 15. ure, ob sredah od 8. do 17. ure in ob petkih od 8. do 14. ure) in na sedežu Četrtne skupnosti Šiška, Kebetova 1, Ljubljana (v času uradnih ur: ob ponedeljkih od 8. do 12. in od 13. do 15. ure, ob sredah od 8. do 12. in od 13. do 18. ure ter ob petkih od 8. do 12. ure), potekala javna razgrnitev dopolnjenega osnutka Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o ureditvenem načrtu za območje urejanja ŠR 2/1 Stadion.

Javna obravnava gradiva bo v sredo, 10. 1. 2018, ob 17. uri, v prostorih Četrtne skupnosti Šiška, Kebetova 1, Ljubljana.

Obvestilo - Adobe Acrobat datoteka

Javno naznanilo - Adobe Acrobat datoteka

Četrtna skupnost Šiška

Kebetova 1
tel: (01) 515 64 65
faks: (01) 306 12 06
e-pošta: mol.siska@ljubljana.si

Uradne ure:

ponedeljek:
08.30 - 13.00

sreda:
08.30 - 12.00 in 13.00 - 17.00

petek:
08.30 - 12.00

Upravna enota Ljubljana
Izpostava Šiška

Trg prekomorskih brigad 1
tel: (01) 306 30 00
www: upravneenote.gov.si

Finančna uprava Republike Slovenije

Šmartinska 55, 1000 Ljubljana
tel: (01) 478 38 00
e-pošta: gfu.fu@gov.si